čtvrtek 25. listopadu 2010

Poker night at the inventory - recenze

Jak jsem slíbil, tak také (u)dělám! Recenze na Poker night at the inventory od Telltale studia (epizodní adventury jako Sam a Max, pokračování Monkey Island, připravují Návrat do budoucnosti) je tu a slušilo by se začít nějakými základními informacemi.


Tak zaprvé, Poker night je hra o pokeru (heh, to určitě nikomu nedošlo), hraje se v ní No-limit texas hold'em poker (WIKI). Potud jsou to standartní věci, které můžete vidět i v jiných poker hrách, ale v jiných poker hrách nehrajete proti Maxovi, Strongbadovi, Heavymu a Tychovi (detailnější popis v minulém článku). A zde přichází hlavní trumf této hry a tím je výtečná atmosféra zapomenutého klubu The Inventory, kde se u pokerového stolu hádají, vtipkují a různě špičkují tito hrdinové.


A nejenže jsou tyto hlášky výborně napsané, ale často odkazují na "minulost" těchto hrdinů a tak Heavy se s Tychem baví o TF2, Max vypráví své policejní příhody a Strongbad mluví o tom, jak ukradl zdrojový kod na hru od Telltale. Velká škoda je, že hlášky se po chvíli začnou opakovat a tak se už většinou znovu nezasmějete.


Speciální věcí, o které jsem psal v minulém článku jsou věci do Team Fortress 2, které můžete vyhrát v "bonusových" kolech. To jsou kola, kdy na začátku jedna z postav nevsadí své peníze, ale nějakou svou věc/věci. V těchto kolech jde o to, abyste daného hráče vyřadili a získali tak jeho věc.
Seznam věcí (doplněný lepšími obrázky než minule):

Iron Curtain (TF2 WIKI)
- Reskin minigunu pro Heavyho. Jde o minigun, který si Heavy sám vyrobil.


Enthusiast's Timepiece (TF2 WIKI)
- Reskin základních hodinek pro Spye, pochází z komiksu Penny Arcade.


Dangeresque, Too? (TF2 WIKI)
- Misc item pro Demomana. Jde o tzv.:Shutter Shades, pochází z flashových animací Homestar Runner, kde je nosí hlavní hrdina, Homestar Runner.


License to Maim (TF2 WIKI)
- Odznak, který mohou nosit všechny classy. Jedná se o policejní odznak, který nosí Max z adventurní dvojice Sam & Max.


Lugermorph (TF2 WIKI)
- Maxova pistol. Lze použít u Scouta a Engineera. Jen tak na okraj: Tato zbraň šla získat předobjednáním třetí sezony Sama a Maxe. Tyto "starší" Lugermorphy se staly Vintage itemy, zatímco nové jsou nonvintage.



A teď už zpět k recenzi.
Od těch dobrých věcí bych rád přešel k záporům a mezi ty rozhodně patří chybějící multiplayer. Je to smutné, že v pokerové hře chybí multiplayer, nicméně i offline si užijete spoustu srandy a pokud chcete silnější protivníky, zapněte si Hard mode, najednou se udá velká změna a soupeři hrají hned "profesionálněji".
Ke grafice nemám mnoho výtek, stejně tak ke zvuku, kdo čeká hody typu Crysis, ať jde o dům dál.


Teď si určitě říkáte, jak dlouho bude trvat dohrání hry, která stojí 100 kč. Tak to je hodně sporné a záleží na tom, co pro vás znamená dohrání, poker night totiž neobsahuje žádnou kampaň, ale jen po sobě jdoucí pokerové souboje. A tak pro vás dohrání může znamenat vyhrání všech věcí do TF2, nebo třeba splnění všech 17 achievementů. Mé osobní statistiky jsou: Nahrál jsem 5,2 hodin, splnil 13 achievementů a vyhrál všechny itemy do TF2.
A tímto by šla recenze ukončit, protože v této hře doopravdy nejde o víc než jen o partičku pokeru s vtipnými soupeři, ale já si na tomto místě zkusím maličko věštit budoucnost tvrzením, že s barem The Inventory se rozhodně ještě setkáme, přece jen, Telltale si vymyslelo bezvadné zázemí pro další (nejen karetní) hry..inu uvidíme :).

VERDIKT:
+ Vtipné, graficky povedené, poker, itemy do TF2
, achievementy
- Chybějící multiplayer, po chvíli opakující se hlášky.
= Velmi pěkná oddechová poker hra. Koupi doporučuji i těm co poker ještě nehráli, hra vás to ochotně naučí.

82%


INFO:

Cena: cca 100 kč (4 Euro)
Dostupnost: Steam (odkaz)
Výrobce: Telltale games
Jazyk: Angličtina



TIP:
- Pokud vám jde hlavně o itemy do TF2, tak začněte novou hru, odehrajte jednu partii a pak vždy máčkněte Esc, vjeďte do hlavního menu a dávejte new game do té doby, než nějaký protihráč vloží do hry nějakou věc do TF2. Pak se zaměřte pouze na něj a pokud foldne, tak foldněte taky, jděte jen do her, ve kterých je i on a pokud máte dobré karty, hrajte s ním all-in.


GALERIE (TF2) + obrázky čepičky Dealers Visor, která byla pro ty, co si Poker night předobjendali:

Žádné komentáře: