pátek 29. října 2010

Scream Fortress Update!


Výborná zpráva pro všechny příznivce TF2! Valve nezapomnělo na Halloween a vydalo druhý Halloween update!
Tento "event" trvá od 28.10.2010 do 8.11.2010. Tak běžte rychle hrát, ať ho neprošvihnete! Nicméně pokud se chcete dozvědět ještě něco o něm, čtěte dál.

Oficiální stránka updatu

První důležitou věcí, které si všimnete je předělané pozadí v menu, na němž je dýně a stršidelný dům! Jestli se ještě pořá nebojíte, zkuste se připojit na herní server. Ano, správně, skoro na každém serveru běží mapa cp_Manor_event!

Mann's Manor mapa
Pamatujete se na minulý halloween? Valve představilo mapu koth_harvest_event, ve které se tu a tam zjevil duch...tento rok využili soutěže Artpass a proto je tento rok halloweenskou mapou jedna ze dvou vítezných z této soutěže. Stvořili ji Tim "YM" Johnson a Alex Kreeger.
A vězte, že tato mapa ma vše, co by halloweenská mapa měla mít, má vybuchující dýně, ponurou atmosféru a hlavně vůbec prvního bosse v TF2!



Horseless Headless Horsemann
Neutrální postava na Manor mapě, objevuje se na právě dobývaném control pointu cca každých 8 minut. Jde o mrtvého bratra Zepheniaha Manna, Silase Manna. Když se objeví, začne zabíjet každého, kdo se mu dostane pod sekyru. Nicméně umí si vybrat i specifickou kořist, někdy totiž udělá "taunt", při kterém se ozve hlasité BOO a jeden z hráčů, který je v jeho dosahu se stane TÍM (IT v angličtině). Po něm pak duch jde dokud ho nezabije, nebo hráč neuteče tak daleko, že by ducha přestal zajímat. Ale označení IT se můžete zbavit i tím, že praštíte meele zbraní někoho z nepřátelského týmu (taková hra na babu).
Co je však na tomto strašákovi nejlepší je asi to, že na jeho "znovuzabití" je potřeba víceméně všech hráčů. Duch má totiž 3000 životů (čím víc hráčů na serveru, tím víc životů..minimálně však musí být 10 hráčů, aby se vůbec spawnul) a taky zabíjí jednou ranou.
K duchovi se váží i dva achievementy:
Sleepy Holl0wnd: Podílejte se na zabití Horsemanna (za to dostanete jeho hlavu, viz níže)
Gored!: Dodělejte Horsemanna ranou z meele zbraně a za to dostanete speciální Haunted metal scrap (viz níže)


Dárky na Manor mapě
Další specialitou této mapy jsou veliké zelené dárečky, ktere se spawnují každých 5 minut a 20 sekund na jakémkoliv místě (PS: většinou tam, kde je nejmíň hráčů). Vždy se spawnuje jeden dáreček a kdo ho první sebere, získá masku jedné z devíti postav. K dárečkům se váže jeden achievement:
Masked Mann: Seberte jeden dáreček na mapě cp_manor_event


Halloween masky (galerie všech masek na Wikipedii)
Po sebrání dárečku dostanete jednu z těchto devíti masek. Jsou na nich nakreslené obličeje postav z TF2 a lze jednu masku nosit na všech classách (tudíž může mít Pyro obličej Spye a podobně). Tyto masky jdou nosit pouze o Halloweenu, nicméně pokud sesbíráte všech 9 masek a zcraftíte je dohromady, dostanete masku Saxton Halea, která jde nosit celý rok a váže se k ní poslední z nových achievementů:
Sackston Hale: Vycraftěte masku Saxton Hale


Horseless Headless Horsemann's Head
Čapka, kterou dostanete po zabití Horsemanna. Jedná se o dýni, kterou může nosit každá classa a jste díky ní imunní proti BOO tauntu. Jde nosit pouze o Halloweenu.


Haunted Metal Scrap
Speciální "halloweenské" železo, pomocí nejž můžete craftit speciální itemy:

4x refined metal + haunted metal scrap = jedna ze dvou speciálních čepiček (viz níže)
2x refined metal + haunted metal scrap + scotmans skullcutter = Sekyra Horsemanna (viz níže)

Horseless Headless Horsemann's Headtaker
Unusual sekyra pro Demomana. Víceméně jde o reskin Eyelanderu, sekyra má stejné vlastnosti, ale zato vypadá asi milionkrát líp :). Jde získat pouze vycraftěním 2 refined + haunted scrap metalu + scotmans skullcutter. Má random lvl jako jediná zbraň (tže nedostane každý jen lvl 5, nebo 10, jako u ostatních zbraní). Také přidává "hlavy" jako Eyelander.



Čepičky

Voodoo Juju
Voodoo čepice s piercingem po stranách, lze ji získat craftěním 4 refined + unusual scrap metalu, nebo si ji můžete koupit v obchodě za 10Euro. Lze ji nosit na každé classe.



Spine-Chilling Skull

Velká lebka, pravděpodobně Satanova, protože má rohy. Lze ji získat craftěním 4 refined + unusual scrap metalu. nebo si ji můžete koupit v obchodě za 10Euro. Lze ji nosit na každé classe.


Cadaver's Cranium
Halloweenská čapka pro Heavyho. Jde o "Frankenstein" nádstavbu hlavy. Lze ji najít, koupit, nebo vycraftit 3 refined metaly.


Horrific Headsplitter
Halloweenská čapka pro všechny classy. Jedná se o sekyrku zabodnutou v hlavě. Lze ji najít, koupit, nebo vycraftit 3 refined metaly.


Další nové věci

Sticky Jumper

Po Rocket jumperu přichází tréninková verze Sticky launcheru. Tato zbraň nedává žadné dmg a tomu kdo ji má ubírá 75 životů. Je proto vhodná pouze na trénování sticky jumpů, jak název napovídá. Dává navíc 24 stick. Jde koupit za 0.50 Euro v obchodě, nebo vycraftit (scrap + demoman token + primary token - nicméně, to máte šanci 33%, že sticky jumper získáte).


Gift Wrap
Umožňuje darovat/vyměnit itemy, které nelze tradovat. Tyto itemy budou doručeny i offline hráčům a jde o itemy jako: Soldierova medaile, zlatý hasák, medaile z 119th updatu atp. gift wrap lze koupit za 2Eura v obchodě.


Description Tag
Umožňuje přepsat popis u vámi vybrané zbraně. Lze napsat až 80 písmen (včetně mezer). Lze najít v krabicích série 3, najít, nebo zakoupit v obchodě za 2.50 Euro.


Nové série krabic

Serie 3
:
-Bushwacka
-Crit-a-Cola
-The Homewrecker
-Troublemaker's Tossle Cap
-Bombing Run
-Stout Shako
-Description Tag
-A Distinctive Lack of Hue
-Or an Exceedingly Rare Special Item!

Serie 4:
-Battalion's Backup
-Pain Train
-Your Eternal Reward
-Whoopee Cap
-Heavy Duty Rag
-Handyman's Handle
-Dueling Mini-Game
-An Extraordinary Abundance of Tinge
-Or an Exceedingly Rare Special Item!

Serie 5:
-Name Tag
-The Powerjack
-The Gunboats
-The Southern Hospitality
-Bloke's Bucket Hat
-Safe'n'Sound
-Ze Goggles
-Handyman's Handle
-Color No. 216-190-216
-Or an Exceedingly Rare Special Item!


"Obyčejná" nová mapa
CP_MOUNTAIN LAB
Absolutní vítěz soutěže Artpass. Vytvořil ji Valentin "3Dnj" Levillain.



Skryté odkazy:
Druhá část rodinného portrétu z minulého roku

Můj osobní názor na celý update je vyjímečně krátký. U tohoto updatu se výborně bavím, ale přesto jsem měl radši minulý Halloweenský update, ve kterém šlo především o zábavu, neříkám, že v tomto nejde...ale hodně lidí se spíš honí za dárky než aby si užívali, že je Halloween i v jejich oblíbené hře.

A to je asi vše, a i kdyby toho bylo více, stejně bych vás nerad vyrušoval od hraní TF2. Takže pokud právě teď nehrajete Mann Manor, tak rychle běžte, Halloween netrvá věčně. Ale za rok se zase vrátí :)


GALERIE






2 komentáře:

Radek řekl(a)...

Pěkné, věcně a dobře popsané. Dobrá práce :) Na tu sekyru jsou potřeba Refined metaly? :( Nevim proč jsem měla za to, že Reclaimed... to sežere hodně zbraní.

SC řekl(a)...

Na sekyru jsou potreba 2 refined metaly + unusual scrap + scotmans skullcutter (klasicka sekyra pro dema). Mno, sezere to docela dost, ale proto je ta sekyra unusual :)

PS: Moc diky za hodnoceni a komentar...aspon uz ty clanky nepisu jen pro sebe :))